Eerste consolidatie bij Aminolabs met Moore Stephens CFO Services

Aminolabs, opgericht in 1993 door Roger Anné, is een leverancier van sport- en health voeding (vb. proteïne shakes, energy shots) en health supplementen (e.g. dieet producten, vitamines, enz.). Aminolabs heeft verpakkingsoplossingen in alle soorten en maten, van poeders tot vloeistoffen of gels in flessen, jars of zakjes, tot capsules en tabletten in blisterverpakkingen. Aminolabs is de geprefereerde leverancier van veel internationale bekende bedrijven in health- en sportvoeding. Consumenten over de hele wereld genieten van de producten die worden ontwikkeld en geproduceerd in onze fabriek in Hasselt, België.

Expertise Moore Stephens

  • Consolidatie
  • Rapportering software
  • Change management
  • Coaching

Klantvraag

De nieuwe aandeelhouder van Aminolabs wou een geconsolideerde rapportering van de groep en had nood aan geconsolideerde cijfers op korte termijn. Er was geen consolidatie kennis aanwezig binnen het team van Aminolabs, dus zochten ze naar een snelle en efficiënte oplossing om hun eerste consolidatie te organiseren en een geconsolideerde financiële rapportering op te zetten. Respect voor timing was belangrijk en een positief audit rapport m.b.t. de geconsolideerde rekeningen van de groep essentieel.

Aanpak

Moore Stephens CFO Services had de correcte expertise en rapportering software beschikbaar om het consolidatie proces op een efficiënte, vlotte en transparante manier op te zetten. Het Moore Stephens CFO Services team is bekend voor hun hands on aanpak. Hun pragmatische houding staat garant voor een transparante en betrouwbare consolidatie.

Resultaat

Met de assistentie van Moore Stephens CFO Services werd de eerste consolidatie van de Aminolabs Groep opgezet en werd een consolidatierapportering aangeleverd binnen de vooropgestelde timing. Aminolabs kan nu beschikken over een tool om hun rekeningen in een snelle, transparante en betrouwbare manier te consolideren. Zo lang het nodig blijkt zal CFO Services assisteren met de periodieke geconsolideerde rapportering en met de verdere ontwikkeling van die rapportering zoals bv. de opzet van een geconsolideerde cash flow. Kennis wordt gedeeld en het proces zal worden overgedragen zodra Aminolabs klaar is om deze taken intern op te nemen.

Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief