MS Advisory wenst u een gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Nu 2018 intussen volop aan de gang is, vieren we in China de overgang van het "Jaar van de Haan" naar het "Jaar van de Hond" tijdens het Chinese Nieuwjaar. Dat is een jaarlijks feest dat de meeste Chinese gezinnen bij elkaar brengt. Naar schatting zal 50% van de Chinese bevolking door het hele land reizen om hun families te bezoeken en als gevolg zijn veel bedrijven tijdens deze periode gesloten.

MS Advisory
bereidt zich ook voor op het "Jaar van de Hond" en we willen hierbij graag reflecteren over het verleden en kijken tegelijk uit naar de verwachtingen voor het komende jaar. Vorig jaar tijdens het "Jaar van de Haan” hebben we belangrijke politieke ontwikkelingen in China meegemaakt met een lokale economie die nog steeds ver boven de gemiddelde groei van de wereldeconomie uitstijgt. Tijdens het 19th People Congres versterkte Chairman Xi Jinping zich politiek steeds verder en heeft hij steeds meer aandacht voor handel ("Belt and Road Initiative"), groene en duurzame energie en ook toenemende aandacht voor de ontwikkeling van strategisch belangrijke technologieën in China ("Made in China 2025" ). 

Tijdens het "Jaar van de Hond" verwachten we dat de Chinese economie stevig zal doorgroeien met 6,1% in 2018 (bron: The Economist). Het is belangrijk om in gedachte te houden dat een 12,1% groei in 2006, 349 miljard USD toegevoegde waarde in het BBP opleverde, terwijl een mogelijke 6,1% groei in 2018 een extra 683 miljard USD zou brengen aan de Chinese economie. Dergelijke groeivooruitzichten maken China nog steeds een van de meest dynamische economieën en interessante markten voor bedrijven wereldwijd en MS Advisory ondersteunt graag ook elk bedrijf die een stap in deze markt wil zetten.

Dit artikel is opgesteld door Moore Stephens Consulting, een professionele dienstverlener gevestigd in China en lid van Moore Stephens International. Moore Stephens Consulting biedt volledige financiële diensten aan buitenlandse bedrijven die actief zijn in China en Hongkong. Voor meer informatie over dit artikel, aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@msadvisory.com  of bezoek de website  om op de hoogte te blijven van nieuws over China.  

Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief