Organisational Culture & Change

Met ons aanbod "Organisational Culture & Change" willen we vanuit een integrale aanpak organisaties begeleiden bij veranderingen. Wij zien ‘people’ als leidend principe bij evoluerende organisaties. Een succesvolle transformatie begint immers bij het actief betrekken van uw medewerkers en het creëren van een sterk draagvlak.

Een integrale benadering voor evoluerende organisaties
Organisaties krijgen voortdurend te maken met nieuwe uitdagingen. Het slagen ervan staat of valt met het talent en competenties van de medewerkers in de organisatie en de manier waarop deze worden ingezet. Een onderneming moet zich voortdurend afvragen of haar producten, diensten en werkwijzen nog passen bij de huidige tijd. Meer dan ooit ligt de focus op sociale innovatie (Innovatieve Arbeidsorganisatie). Dat gaat over het anders inrichten van de werkprocessen om zo de kwaliteit van de arbeid voor medewerkers en de prestaties van de organisatie te verbeteren.

Integrale benadering als kompas
Welke ontwikkelingen en innovaties een onderneming ook beoogt, alle bouwstenen van een organisatie moeten op scherp staan. Dat vertrekkende vanuit een sterke visie, missie en strategie die de richting van de organisatie bepalen. De andere bouwstenen, gaande van het leiderschap tot de individuele medewerkers, moeten op een zo efficiënt mogelijke manier afgestemd zijn op elkaar (sociale innovatie).

Organisatiecultuur als leidend principe
De organisatiecultuur gebruiken we als het leidend principe in het begeleiden van veranderingen die de organisatie doormaakt. Die aanpak leidt ertoe dat de medewerkers vanaf het beginpunt worden betrokken bij de veranderingen zodat er een breed draagvlak wordt gecreëerd. In een eerste fase typeren we de organisatiecultuur. We bekijken of de huidige en gewenste organisatiecultuur op elkaar afgestemd zijn. Hoe meer alle elementen, gaande van leiderschapsrollen tot individuele medewerkers, in lijn liggen met elkaar, hoe succesvoller de organisatie zal zijn.

Expertise
De consultants van Moore Stephens beschikken over ruime ervaring in het optimaliseren van bedrijfsprocessen gecombineerd met evolueren naar meer mensgericht ondernemen. Onze expertise werd opgebouwd in verschillende sectoren. Bovendien beschikken we over gecertifieerde consultants voor Innovatieve Arbeidsorganisatie (Flanders Synergy en ST-groep).

 

Interesse? Contacteer ons!
johan.carton@moorestephens.be

Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief