Strategiegroep Moore Stephens Belgium zit in de lift

Een duidelijke bedrijfsstrategie is dé voorwaarde om succesvol te ondernemen en innoveren. Enkel met unieke strategische keuzes bereikt men de top. Dat geldt evenzeer voor de slager om de hoek als voor de kmo en de grote multinational. Veel bedrijven hebben die klik gemaakt en vinden de weg naar Moore Stephens Belgium. Onze strategiegroep zit in de lift!

Sterk succesverhaal dankzij gebundelde kennis
Begin juli 2015 breidde het Strategy & Operations-team uit met de komst van Johan Carton. Johan Carton heeft jarenlange ervaring als externe bedrijfsadviseur in organisatieontwikkeling, strategieopmaak, performantieverbetering en veranderingsmanagement. Als Director Strategy & Operations zal hij de cel “Strategie” verder uitbouwen.

Moore Stephens Belgium zet “strategie” op de kaart
Dankzij de gebundelde kennis van een sterk team zet Moore Stephens Belgium “strategie” op de kaart. Recent gingen we twee nieuwe samenwerkingen aan:

POM Oost-Vlaanderen
Moore Stephens Strategy & Operations organiseerde een strategische dag voor de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Oost-Vlaanderen. Als kenniscentrum naar de industrie toe, zocht de POM een partner voor de opmaak van haar beleidslijnen. Een uitdaging die we graag aangingen!

Multi
Multi is een sterk groeiende kmo actief in engineering services aan bedrijven en overheden. Om een duurzame expansie in de toekomst te kunnen verzekeren, deed het bedrijf beroep op Moore Stephens Strategy & Operations. Een adviestraject dat voor 50% gesubsidieerd werd door de kmo-portefeuille (strategisch advies).

Subsidiemogelijkheden tot eind 2015
Begin 2016 veranderen de subsidiemogelijkheden voor advies en strategisch advies van het Agentschap Ondernemen. Waar je tot eind 2015 voor strategisch advies 50% subsidie kan krijgen (en zelfs 75% voor een doorstartplan of een opportuniteitsanalyse), zal dit vanaf 2016 substantieel minder bedragen. Ook voor de pijlers “opleidingen” en “advies” worden de subsidiepercentages verlaagd van 50% naar 40% (KO) en 30% (MO).

Wij lichten je graag toe hoe je in 2015 de huidige subsidiemogelijkheden nog ten volle kan benutten. Moore Stephens Strategy & Operations is een erkende dienstverlener binnen de kmo-portefeuille voor de volgende pijlers:

 • Algemeen advies
 • Advies Internationaal OndernemenOpleidingen
 • Pilootprojecten strategisch ICT- en strategisch HR-advies
 • Strategisch advies
  • Haalbaarheidsstudie
  • Transformatiestrategie
  • Domein Groei (opportuniteitsanalyse)
  • Overdrachtsplan (bedrijfsoverdracht)

Ontbijtsessies “Werk aan je bedrijfsgroei met overheidssteun”
Op 2 en 8 september 2015 organiseerden Moore Stephens Belgium en de Antwerp Management School twee geslaagde ontbijtsessies “Werk aan je bedrijfsgroei met overheidssteun”. Een panelgesprek en getuigenissen maakten het voor de deelnemers heel concreet.

Hou onze eventspagina in de gaten voor onze upcoming events!

Lessons learned
Verslag CIMCIL Symposium 2018: Game Changers in Supply Chain
Augmented reality, big data, artificial intelligence, Internet of Things, cloud computing, mobile devices,… Al deze termen klinken veelbelovend, maar zullen ze ook echt geïmplementeerd worden en erin slagen om toegevoegde waarde te leveren in de supply chain van de toekomst? Het CIMCIL Symposium van november 2018 zorgde voor een aantal inspirerende inzichten. Vandaag de dag is het meer dan o
Klantencase: Sabcobel
Een nieuw logistiek magazijn? Veel meer dan goederen verplaatsen van A naar B
Een verhuis naar een nieuw logistiek magazijn brengt veel veranderingen met zich mee. Het is meteen ook een kans om alles wat onder het stof ligt, na een kritische blik, te vernieuwen.
Case: subsidiebegeleiding
Ontwikkelingsproject Twikit
Klant Twikit is een B2B software-bedrijf in de wereld van manufacturing 4.0. Ze connecteren consumenten interfaces rechstreeks met digital manufacturing (3Dprinting, laser cutting,..), waarbij het een productieklare file aflevert. Het laat zo merken toe om gepersonaliseerde producten op een schaalbare wijze in de markt te zetten. Twikit is bovendien KMO van het jaar van de provincie Antwerpen en
Een greep uit de belangrijkste subsidies
Subsidiebegeleiding van A tot Z
Ondernemingen zoeken vaak naar extra financiering voor de uitdagingen waar ze voor staan. Dit kan gaan van het zoeken naar financiering voor de broodnodige opleidingen, de geplande investeringen te bekostigen of om de voorziene innovaties te helpen ontwikkelen. Het is vaak lastig het bos door de bomen te zien in het subsidielandschap, maar wij bieden graag onze hulp. Onze “subsidiescan”&nbs
Orde en netheid naar blijvend, hoger niveau
De 10 belangrijkste succesfactoren om van je 5 S-project een succes te maken
Orde en netheid naar een hoger niveau Veel organisaties die van start gaan met een verbetertraject (of het nu LEAN, OPEX, WCM of … genoemd wordt) vangen aan met het uitvoeren van een 5 S-oefening. Die uit Japan afkomstige techniek zorgt voor een nette en ordelijke werkplek. De werkplek kan een kantoor, de mechanische werkplaats, het machinepark, de refter of om het even welke zone omvatten.
Praktijkervaring
ISO 9001: 2015, wat is er nu echt veranderd?
Verschillen Je kan op het internet allerlei vergelijkingstabellen en artikels vinden over de verschillen tussen ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015. Daarin staat onder andere beschreven: welke nieuwe terminologie wordt gebruikt; dat de norm opgebouwd is volgens een nieuwe structuur; en dat er meer focus is op risicomanagement. Maar wat betekent dit in praktijk? Welke grote verschillen
ESF lanceert drie nieuwe oproepen
Waar vindt u dat extra budget voor organisatieontwikkeling?
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) daagt werkgevers uit om projecten op te zetten in het kader van organisatieontwikkeling. Recent werden er drie oproepen gelanceerd: Duurzaam Loopbaanbeleid, Anders Organiseren en Opleidingen in Bedrijven. Wij staan u graag bij in het uitwerken en indienen van uw projectideeën. Wat houden deze oproepen in? Wat zijn onze troeven? Wij bieden meerwa
Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief