Strategiegroep Moore Stephens Belgium zit in de lift

Een duidelijke bedrijfsstrategie is dé voorwaarde om succesvol te ondernemen en innoveren. Enkel met unieke strategische keuzes bereikt men de top. Dat geldt evenzeer voor de slager om de hoek als voor de kmo en de grote multinational. Veel bedrijven hebben die klik gemaakt en vinden de weg naar Moore Stephens Belgium. Onze strategiegroep zit in de lift!

Sterk succesverhaal dankzij gebundelde kennis
Begin juli 2015 breidde het Strategy & Operations-team uit met de komst van Johan Carton. Johan Carton heeft jarenlange ervaring als externe bedrijfsadviseur in organisatieontwikkeling, strategieopmaak, performantieverbetering en veranderingsmanagement. Als Director Strategy & Operations zal hij de cel “Strategie” verder uitbouwen.

Moore Stephens Belgium zet “strategie” op de kaart
Dankzij de gebundelde kennis van een sterk team zet Moore Stephens Belgium “strategie” op de kaart. Recent gingen we twee nieuwe samenwerkingen aan:

POM Oost-Vlaanderen
Moore Stephens Strategy & Operations organiseerde een strategische dag voor de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Oost-Vlaanderen. Als kenniscentrum naar de industrie toe, zocht de POM een partner voor de opmaak van haar beleidslijnen. Een uitdaging die we graag aangingen!

Multi
Multi is een sterk groeiende kmo actief in engineering services aan bedrijven en overheden. Om een duurzame expansie in de toekomst te kunnen verzekeren, deed het bedrijf beroep op Moore Stephens Strategy & Operations. Een adviestraject dat voor 50% gesubsidieerd werd door de kmo-portefeuille (strategisch advies).

Subsidiemogelijkheden tot eind 2015
Begin 2016 veranderen de subsidiemogelijkheden voor advies en strategisch advies van het Agentschap Ondernemen. Waar je tot eind 2015 voor strategisch advies 50% subsidie kan krijgen (en zelfs 75% voor een doorstartplan of een opportuniteitsanalyse), zal dit vanaf 2016 substantieel minder bedragen. Ook voor de pijlers “opleidingen” en “advies” worden de subsidiepercentages verlaagd van 50% naar 40% (KO) en 30% (MO).

Wij lichten je graag toe hoe je in 2015 de huidige subsidiemogelijkheden nog ten volle kan benutten. Moore Stephens Strategy & Operations is een erkende dienstverlener binnen de kmo-portefeuille voor de volgende pijlers:

 • Algemeen advies
 • Advies Internationaal OndernemenOpleidingen
 • Pilootprojecten strategisch ICT- en strategisch HR-advies
 • Strategisch advies
  • Haalbaarheidsstudie
  • Transformatiestrategie
  • Domein Groei (opportuniteitsanalyse)
  • Overdrachtsplan (bedrijfsoverdracht)

Ontbijtsessies “Werk aan je bedrijfsgroei met overheidssteun”
Op 2 en 8 september 2015 organiseerden Moore Stephens Belgium en de Antwerp Management School twee geslaagde ontbijtsessies “Werk aan je bedrijfsgroei met overheidssteun”. Een panelgesprek en getuigenissen maakten het voor de deelnemers heel concreet.

Hou onze eventspagina in de gaten voor onze upcoming events!

Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Opstart van nieuwe functie ‘Operations Support Engineer’
Optimalisatie van productieomgeving bij Grada International
Opstart van nieuwe functie Operations Support Engineer Klantvraag Grada International, opgericht in 1963, is een gevestigde waarde in de wereld van ventilatie en airconditioning. Het bedrijf produceert meer dan 22.000 producten op het gebied van luchtverdeling. Dankzij de hoogwaardige afwerking, korte levertermijnen en uitstekende klantenservice heeft Grada International zich gepositioneerd al
Herinrichting magazijn in Lebbeke
Logische flow in supply chain bij Caroline Biss
Klantvraag Caroline Biss -een Belgisch familiebedrijf uit Lebbeke- maakte aanvankelijk jurken voor de grootdistributie. Vandaag brengen ze klassevolle damesmode en staat het bedrijf voor tijdloze elegantie. Naast de productie (met twee eigen fabrieken in Bulgarije), hebben ze ook het transport in eigen hand. Door een significante groei in omzet, namen ook de activiteiten binnen de organi
Industrie 4.0 in Actie
Een terugblik op CIMCIL Symposium 2017
“The science fiction of yesterday is becoming the reality of today”. Met deze slagzin lanceerde Dirk Roelens het tweede CIMCIL Symposium.
Productieproces volledig afgestemd op de noden van de klant
Volvo Car Gent neemt de productie van dashboards in eigen handen
Klantvraag Na 30 jaar van outsourcing koos Volvo Car Gent er in zijn huidige car line portfolio voor om enkele onderdelen opnieuw binnenshuis te produceren. In 2014 besliste het bedrijf al om de productie van de tunnelconsoles en dakbekleding opnieuw intern te organiseren, iets wat voordien bij Johnson Controls Automotive in Assenede gebeurde. In 2016 moest in allerijl ook de productie van de
We lichten kort de wijzigingen toe
De hernieuwde ISO-normen
In 2015 werd de ISO-norm voor het borgen van kwaliteitsmanagementsystemen hernieuwd van ISO 9001:2008 naar ISO 9001:2015. Dit artikel licht kort de wijzigingen toe.
Bevlogen medewerkers is het ideaalbeeld
Duurzaam loopbaanbeleid in Hof ter Welle: inzetten op de zorg voor de medewerkers
Hof Ter Welle is een erkende organisatie ‘Bijzondere Jeugdzorg’. Ze organiseert opvang en begeleiding voor 95 jongeren en hun gezinnen in problematische opvoedingsomstandigheden. Hof ter Welle beschikt over een gedifferentieerd aanbod dat contextbegeleiding, dag begeleiding, begeleiding autonoom wonen, kamertraining en residentiële opvang bevat. De 65 medewerkers geven elke dag het beste van
Van aanbod naar vraag gestuurd werken
‘Ons Tehuis Brabant’ zet maximaal in op het vormgeven van een leeftijdsbewust en duurzaam personeelsbeleid
Ons Tehuis Brabant vzw is een vergunde zorgaanbieder die instaat voor de zorg en de begeleiding van volwassenen met een mentale beperking in regio Kampenhout. Ze zorgen ervoor dat hun cliënten zich elke dag thuis voelen. Dit zien we als vertrekpunt van waaruit de cliënten de wereld en zichzelf kunnen exploreren en waar er ruimte is om te leren en te experimenteren.      

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief