POM Oost-Vlaanderen schrijft samen met Moore Stephens haar verhaal

POM Oost-Vlaanderen begon in juni 2006 als een nieuwe organisatie haar verhaal te schrijven. Een verhaal dat zich afspeelt binnen de krijtlijnen van het sociaal-economisch beleid van het provinciebestuur. De nadruk lag van meet af aan op de creatie van ruimte voor duurzaam ondernemen met de focus op twee sterktes van de regio: de logistieke sector en de kenniseconomie. Het verder uitbouwen van Oost-Vlaanderen tot logistieke topregio en tot uitmuntende kennisregio realiseren, is dan ook een hoofdopdracht voor de POM.

Als ontwikkelingsmaatschappij is het ook de taak van POM Oost-Vlaanderen om nieuwe opportuniteiten tot ontwikkeling te durven brengen. Zo speelt zij een sleutelrol in de ontwikkeling van ondertussen meer dan 40 nieuwe bedrijventerreinen zoals Tech Lane Ghent, in bedrijvencentra zoals iCUBES, in initiatieven rond hernieuwbare energie zoals Cleantech cluster regio Gent en Terranova Solar en in projecten rond biotechnologie zoals Ghent Bio-Economy Valley.

Klantvraag 
Onder impuls van de voorzitter Geert Versnick en de nieuwe algemeen directeur Filip Laureyns nam POM Oost-Vlaanderen in 2016 de handschoen op om haar dienstenaanbod en haar strategische keuzes onder de loep te nemen en bij te sturen. 

Aanpak 
POM Oost-Vlaanderen selecteerde Moore Stephens om haar te begeleiden in de zoektocht naar een herwerkte missie en nieuwe succesvolle strategische keuzes. Na diepgaande analyses van het dienstenaanbod en via interactieve sessies met alle medewerkers werden de ambities voor elk van de 4 werkdomeinen bepaald. Vervolgens werden ze vertaald in strategische (lange termijn) en operationele (korte termijn) doelen.

Een toetsing van deze voorstellen met de externe belanghebbenden zorgde voor extra accenten in het finaal strategisch plan én voor gedragenheid. Als extra ontwikkelden wij samen een monitoringsysteem om de voortgang via eenvoudig meetbare performantie indicatoren op te volgen.  

Resultaat  
10 jaar POM Oost-Vlaanderen kon eind 2016 feestelijk gevierd worden! De nieuwe ambitie, de baseline en de projecten & doelen voor de komende jaren werden breed gecommuniceerd. Alle medewerkers zijn verheugd met de duidelijke doelstellingen en inspireren door hun inzet en enthousiasme de andere partners in de vele projecten waarin POM Oost-Vlaanderen betrokken is.  

POM Oost-Vlaanderen wil de regio versterken door het ondernemerschap te stimuleren en grenzen te verleggen. Wij maken het verschil door participatie en samenwerking in projecten en economische initiatieven. POM. Participeert. Onderneemt. Motiveert.  

 

Expertise Moore Stephens  
Wij begeleiden via onze snelle en gerichte aanpak niet enkel bedrijven, maar ook organisaties uit de publieke en de social profit sector bij de bepaling van hun groeiplannen. En wij helpen hen ook om ze waar te maken.  

Interesse?
Contacteer  Johan Carton, partner Strategy & Operations. 
Hij komt graag vrijblijvend met u van gedachten wisselen over uw groei-uitdagingen. 

 

 
johan.carton@moorestephens.be
+32 473 98 62 81

Lessons learned
Verslag CIMCIL Symposium 2018: Game Changers in Supply Chain
Augmented reality, big data, artificial intelligence, Internet of Things, cloud computing, mobile devices,… Al deze termen klinken veelbelovend, maar zullen ze ook echt geïmplementeerd worden en erin slagen om toegevoegde waarde te leveren in de supply chain van de toekomst? Het CIMCIL Symposium van november 2018 zorgde voor een aantal inspirerende inzichten. Vandaag de dag is het meer dan o
Klantencase: Sabcobel
Een nieuw logistiek magazijn? Veel meer dan goederen verplaatsen van A naar B
Een verhuis naar een nieuw logistiek magazijn brengt veel veranderingen met zich mee. Het is meteen ook een kans om alles wat onder het stof ligt, na een kritische blik, te vernieuwen.
Case: subsidiebegeleiding
Ontwikkelingsproject Twikit
Klant Twikit is een B2B software-bedrijf in de wereld van manufacturing 4.0. Ze connecteren consumenten interfaces rechstreeks met digital manufacturing (3Dprinting, laser cutting,..), waarbij het een productieklare file aflevert. Het laat zo merken toe om gepersonaliseerde producten op een schaalbare wijze in de markt te zetten. Twikit is bovendien KMO van het jaar van de provincie Antwerpen en
Een greep uit de belangrijkste subsidies
Subsidiebegeleiding van A tot Z
Ondernemingen zoeken vaak naar extra financiering voor de uitdagingen waar ze voor staan. Dit kan gaan van het zoeken naar financiering voor de broodnodige opleidingen, de geplande investeringen te bekostigen of om de voorziene innovaties te helpen ontwikkelen. Het is vaak lastig het bos door de bomen te zien in het subsidielandschap, maar wij bieden graag onze hulp. Onze “subsidiescan”&nbs
Orde en netheid naar blijvend, hoger niveau
De 10 belangrijkste succesfactoren om van je 5 S-project een succes te maken
Orde en netheid naar een hoger niveau Veel organisaties die van start gaan met een verbetertraject (of het nu LEAN, OPEX, WCM of … genoemd wordt) vangen aan met het uitvoeren van een 5 S-oefening. Die uit Japan afkomstige techniek zorgt voor een nette en ordelijke werkplek. De werkplek kan een kantoor, de mechanische werkplaats, het machinepark, de refter of om het even welke zone omvatten.
Praktijkervaring
ISO 9001: 2015, wat is er nu echt veranderd?
Verschillen Je kan op het internet allerlei vergelijkingstabellen en artikels vinden over de verschillen tussen ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015. Daarin staat onder andere beschreven: welke nieuwe terminologie wordt gebruikt; dat de norm opgebouwd is volgens een nieuwe structuur; en dat er meer focus is op risicomanagement. Maar wat betekent dit in praktijk? Welke grote verschillen
ESF lanceert drie nieuwe oproepen
Waar vindt u dat extra budget voor organisatieontwikkeling?
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) daagt werkgevers uit om projecten op te zetten in het kader van organisatieontwikkeling. Recent werden er drie oproepen gelanceerd: Duurzaam Loopbaanbeleid, Anders Organiseren en Opleidingen in Bedrijven. Wij staan u graag bij in het uitwerken en indienen van uw projectideeën. Wat houden deze oproepen in? Wat zijn onze troeven? Wij bieden meerwa
Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief