POM Oost-Vlaanderen schrijft samen met Moore Stephens haar verhaal

POM Oost-Vlaanderen begon in juni 2006 als een nieuwe organisatie haar verhaal te schrijven. Een verhaal dat zich afspeelt binnen de krijtlijnen van het sociaal-economisch beleid van het provinciebestuur. De nadruk lag van meet af aan op de creatie van ruimte voor duurzaam ondernemen met de focus op twee sterktes van de regio: de logistieke sector en de kenniseconomie. Het verder uitbouwen van Oost-Vlaanderen tot logistieke topregio en tot uitmuntende kennisregio realiseren, is dan ook een hoofdopdracht voor de POM.

Als ontwikkelingsmaatschappij is het ook de taak van POM Oost-Vlaanderen om nieuwe opportuniteiten tot ontwikkeling te durven brengen. Zo speelt zij een sleutelrol in de ontwikkeling van ondertussen meer dan 40 nieuwe bedrijventerreinen zoals Tech Lane Ghent, in bedrijvencentra zoals iCUBES, in initiatieven rond hernieuwbare energie zoals Cleantech cluster regio Gent en Terranova Solar en in projecten rond biotechnologie zoals Ghent Bio-Economy Valley.

Klantvraag 
Onder impuls van de voorzitter Geert Versnick en de nieuwe algemeen directeur Filip Laureyns nam POM Oost-Vlaanderen in 2016 de handschoen op om haar dienstenaanbod en haar strategische keuzes onder de loep te nemen en bij te sturen. 

Aanpak 
POM Oost-Vlaanderen selecteerde Moore Stephens om haar te begeleiden in de zoektocht naar een herwerkte missie en nieuwe succesvolle strategische keuzes. Na diepgaande analyses van het dienstenaanbod en via interactieve sessies met alle medewerkers werden de ambities voor elk van de 4 werkdomeinen bepaald. Vervolgens werden ze vertaald in strategische (lange termijn) en operationele (korte termijn) doelen.

Een toetsing van deze voorstellen met de externe belanghebbenden zorgde voor extra accenten in het finaal strategisch plan én voor gedragenheid. Als extra ontwikkelden wij samen een monitoringsysteem om de voortgang via eenvoudig meetbare performantie indicatoren op te volgen.  

Resultaat  
10 jaar POM Oost-Vlaanderen kon eind 2016 feestelijk gevierd worden! De nieuwe ambitie, de baseline en de projecten & doelen voor de komende jaren werden breed gecommuniceerd. Alle medewerkers zijn verheugd met de duidelijke doelstellingen en inspireren door hun inzet en enthousiasme de andere partners in de vele projecten waarin POM Oost-Vlaanderen betrokken is.  

POM Oost-Vlaanderen wil de regio versterken door het ondernemerschap te stimuleren en grenzen te verleggen. Wij maken het verschil door participatie en samenwerking in projecten en economische initiatieven. POM. Participeert. Onderneemt. Motiveert.  

 

Expertise Moore Stephens  
Wij begeleiden via onze snelle en gerichte aanpak niet enkel bedrijven, maar ook organisaties uit de publieke en de social profit sector bij de bepaling van hun groeiplannen. En wij helpen hen ook om ze waar te maken.  

Interesse?
Contacteer  Johan Carton, partner Strategy & Operations. 
Hij komt graag vrijblijvend met u van gedachten wisselen over uw groei-uitdagingen. 

 

 
johan.carton@moorestephens.be
+32 473 98 62 81

Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Opstart van nieuwe functie ‘Operations Support Engineer’
Optimalisatie van productieomgeving bij Grada International
Opstart van nieuwe functie Operations Support Engineer Klantvraag Grada International, opgericht in 1963, is een gevestigde waarde in de wereld van ventilatie en airconditioning. Het bedrijf produceert meer dan 22.000 producten op het gebied van luchtverdeling. Dankzij de hoogwaardige afwerking, korte levertermijnen en uitstekende klantenservice heeft Grada International zich gepositioneerd al
Herinrichting magazijn in Lebbeke
Logische flow in supply chain bij Caroline Biss
Klantvraag Caroline Biss -een Belgisch familiebedrijf uit Lebbeke- maakte aanvankelijk jurken voor de grootdistributie. Vandaag brengen ze klassevolle damesmode en staat het bedrijf voor tijdloze elegantie. Naast de productie (met twee eigen fabrieken in Bulgarije), hebben ze ook het transport in eigen hand. Door een significante groei in omzet, namen ook de activiteiten binnen de organi
Industrie 4.0 in Actie
Een terugblik op CIMCIL Symposium 2017
“The science fiction of yesterday is becoming the reality of today”. Met deze slagzin lanceerde Dirk Roelens het tweede CIMCIL Symposium.
Productieproces volledig afgestemd op de noden van de klant
Volvo Car Gent neemt de productie van dashboards in eigen handen
Klantvraag Na 30 jaar van outsourcing koos Volvo Car Gent er in zijn huidige car line portfolio voor om enkele onderdelen opnieuw binnenshuis te produceren. In 2014 besliste het bedrijf al om de productie van de tunnelconsoles en dakbekleding opnieuw intern te organiseren, iets wat voordien bij Johnson Controls Automotive in Assenede gebeurde. In 2016 moest in allerijl ook de productie van de
We lichten kort de wijzigingen toe
De hernieuwde ISO-normen
In 2015 werd de ISO-norm voor het borgen van kwaliteitsmanagementsystemen hernieuwd van ISO 9001:2008 naar ISO 9001:2015. Dit artikel licht kort de wijzigingen toe.
Bevlogen medewerkers is het ideaalbeeld
Duurzaam loopbaanbeleid in Hof ter Welle: inzetten op de zorg voor de medewerkers
Hof Ter Welle is een erkende organisatie ‘Bijzondere Jeugdzorg’. Ze organiseert opvang en begeleiding voor 95 jongeren en hun gezinnen in problematische opvoedingsomstandigheden. Hof ter Welle beschikt over een gedifferentieerd aanbod dat contextbegeleiding, dag begeleiding, begeleiding autonoom wonen, kamertraining en residentiële opvang bevat. De 65 medewerkers geven elke dag het beste van
Van aanbod naar vraag gestuurd werken
‘Ons Tehuis Brabant’ zet maximaal in op het vormgeven van een leeftijdsbewust en duurzaam personeelsbeleid
Ons Tehuis Brabant vzw is een vergunde zorgaanbieder die instaat voor de zorg en de begeleiding van volwassenen met een mentale beperking in regio Kampenhout. Ze zorgen ervoor dat hun cliënten zich elke dag thuis voelen. Dit zien we als vertrekpunt van waaruit de cliënten de wereld en zichzelf kunnen exploreren en waar er ruimte is om te leren en te experimenteren.      

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief