Trainingstraject rond digitalisering voor T-groep

T-groep is een HR-dienstverlener en gekend via de merken T-interim en Ascento. T-groep, met hoofdzetel in Mechelen, heeft 70 kantoren in België. Ze contacteerden Anke van Oosterhout van C Moore met de behoefte aan een trainingstraject rond digitalisering. Ze geloven sterk in hun mensen als brand ambassadors, maar konden wel wat sturing en mindset gebruiken rond e-recruitment en company branding.  

Klantvraag
De uitzendsector heeft zoals elke sector haar uitdagingen. Werkzoekenden kennen hun weg op social media, maar ook de opdrachtgevers investeren steeds meer in e-recruitment. Om als uitzendorganisatie voorop te lopen, is digitalisering een absolute noodzaak. T-groep heeft dit perfect begrepen en liet verschillende medewerkers binnen de groep door Anke trainen.  Dat ging dieper dan "het aantrekkelijk weergeven van vacatures" en "het scherp kunnen zoeken" naar talent op platformen zoals LinkedIn, Twitter en Facebook.

Aanpak
Als e-recruitment op de agenda komt, lukt dat enkel als u het opneemt in een cirkel van 4 componenten:

 1. Personal Branding van uw medewerkers;
 2. Social Selling;
 3. Company Branding;
 4. Employer Branding. 

Uiteindelijk is "Employer Branding" de belangrijkste hoeksteen van een goede marketingstrategie voor uw bedrijf. Waar mensen graag werken, willen klanten heel graag kopen.  Nu de werkzoekende zijn customer experience op alle sociale netwerken deelt, is het belangrijker dan ooit om te beseffen dat de moderne recruiter meer moet zijn dan een matchmaker.  

Dit was dan ook de rode draad van een reeks trainingen:  

 • Word Marketeer: ze moeten praten en denken over jobs op de manier zoals Marketeers hun producten beleven. In een digitale wereld is iedereen namelijk Marketeer.
 • Word Social Seller: welk effect heeft dit op de omzet? Op Social Media praten uw klanten over allerlei zaken. Luister naar ze. Geef ze tips. Toon ze de weg. En uw opdrachten komen via allerlei kanalen binnen.
 • Word Data Nerd: want als u al die uren op Social Media niet kan meten, kan u het niet ‘managen’.
 • Word Researcher: want het vak staat niet stil en Social Media bleek meer expertise te bieden aan de hand van sterke content dan ze dachten. Autoriteit worden door kennis en deze kennis niet enkel toepassen, maar ook delen met klanten en kandidaten. 

Resultaat
Door het ‘Social Media Training’ project zijn medewerkers niet meer bang van de invloeden die Social Media heeft op hun werkdomein. Ze zijn leading en #ProudToBeT en dat heeft zijn effect in imago en zichtbaarheid. We zien dagelijks leuke vacatures verschijnen. Origineel, creatief en met steeds weer andere invalshoeken. Daarnaast bieden ze een transparante blik achter de schermen, wat nieuw talent aantrekt.

Want u ziet het ook op LinkedIn, Twitter en Facebook, zelfs als u nog geen klant of kandidaat bij ze bent, is het een leuke, gedreven en professionele groep.

Over C Moore
C Moore, een brand van Moore Stephens, is sterk in de 4 C's:

 • Coaching
 • Consultancy
 • Content & Communication

C Moore, because there's mo(o)re than meets the eye!

Interesse?
Gebeten om meer te weten rond digitale strategie? In welk domein u ook werkzaam bent, contacteer Anke gerust. Ze komt graag vrijblijvend met u van gedachten wisselen over uw digitale uitdagingen.

 

Anke van Oosterhout
anke.vanoosterhout@moorestephens.be 
+32 (0)478 42998

Lessons learned
Verslag CIMCIL Symposium 2018: Game Changers in Supply Chain
Augmented reality, big data, artificial intelligence, Internet of Things, cloud computing, mobile devices,… Al deze termen klinken veelbelovend, maar zullen ze ook echt geïmplementeerd worden en erin slagen om toegevoegde waarde te leveren in de supply chain van de toekomst? Het CIMCIL Symposium van november 2018 zorgde voor een aantal inspirerende inzichten. Vandaag de dag is het meer dan o
Klantencase: Sabcobel
Een nieuw logistiek magazijn? Veel meer dan goederen verplaatsen van A naar B
Een verhuis naar een nieuw logistiek magazijn brengt veel veranderingen met zich mee. Het is meteen ook een kans om alles wat onder het stof ligt, na een kritische blik, te vernieuwen.
Case: subsidiebegeleiding
Ontwikkelingsproject Twikit
Klant Twikit is een B2B software-bedrijf in de wereld van manufacturing 4.0. Ze connecteren consumenten interfaces rechstreeks met digital manufacturing (3Dprinting, laser cutting,..), waarbij het een productieklare file aflevert. Het laat zo merken toe om gepersonaliseerde producten op een schaalbare wijze in de markt te zetten. Twikit is bovendien KMO van het jaar van de provincie Antwerpen en
Een greep uit de belangrijkste subsidies
Subsidiebegeleiding van A tot Z
Ondernemingen zoeken vaak naar extra financiering voor de uitdagingen waar ze voor staan. Dit kan gaan van het zoeken naar financiering voor de broodnodige opleidingen, de geplande investeringen te bekostigen of om de voorziene innovaties te helpen ontwikkelen. Het is vaak lastig het bos door de bomen te zien in het subsidielandschap, maar wij bieden graag onze hulp. Onze “subsidiescan”&nbs
Orde en netheid naar blijvend, hoger niveau
De 10 belangrijkste succesfactoren om van je 5 S-project een succes te maken
Orde en netheid naar een hoger niveau Veel organisaties die van start gaan met een verbetertraject (of het nu LEAN, OPEX, WCM of … genoemd wordt) vangen aan met het uitvoeren van een 5 S-oefening. Die uit Japan afkomstige techniek zorgt voor een nette en ordelijke werkplek. De werkplek kan een kantoor, de mechanische werkplaats, het machinepark, de refter of om het even welke zone omvatten.
Praktijkervaring
ISO 9001: 2015, wat is er nu echt veranderd?
Verschillen Je kan op het internet allerlei vergelijkingstabellen en artikels vinden over de verschillen tussen ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015. Daarin staat onder andere beschreven: welke nieuwe terminologie wordt gebruikt; dat de norm opgebouwd is volgens een nieuwe structuur; en dat er meer focus is op risicomanagement. Maar wat betekent dit in praktijk? Welke grote verschillen
ESF lanceert drie nieuwe oproepen
Waar vindt u dat extra budget voor organisatieontwikkeling?
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) daagt werkgevers uit om projecten op te zetten in het kader van organisatieontwikkeling. Recent werden er drie oproepen gelanceerd: Duurzaam Loopbaanbeleid, Anders Organiseren en Opleidingen in Bedrijven. Wij staan u graag bij in het uitwerken en indienen van uw projectideeën. Wat houden deze oproepen in? Wat zijn onze troeven? Wij bieden meerwa
Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief