Geschiedenis

Opgericht in 1967 en uitgebouwd door de broers Marcel en Frans Verschelden, is Moore Stephens Belgium vandaag nog steeds een Vlaams familiebedrijf met zowel familiale aandeelhouders als met meer dan 30 (in het bedrijf actieve) partners.

Na een splitsing van het bedrijf in 1990 in twee takken (Audit en Accountancy) en de toetreding van "Verschelden Audit" tot het Moore Stephens netwerk, kwamen beide entiteiten opnieuw samen in 2008. De organisatie groeide uit van "Verschelden Accountancy", over "Moore Stephens Verschelden" tot "Moore Stephens Belgium".

Naast het verzekeren van organische groei, investeerden Frans en zijn neven Peter en Bart Verschelden (zonen van Marcel) tijdens de jaren 2008 tot 2012 ook sterk in niet-organische groei. Dat deden ze door verschillende fusies en overnames op het vlak van Accountancy, Audit en Tax & Legal advies. Samen met de lokale groei ging ook een internationale ontplooiing gepaard: in 2012 richtte Andries Verschelden, zoon van Frans, een kantoor op in China.

Na de expansie van 2008-2012 in de klassieke finance business werd de organische groei verdergezet, maar besliste het bedrijf ook om haar aanbod aan dienstverlening voor de klanten uit te breiden. Mede door de integraties van Winx (Corporate Finance, 2013), X-STRA (advies op vlak van strategie en operational excellence, 2013), CFObelux (CFO Services, 2014) en element61 (Business Analytics, 2016) biedt Moore Stephens Belgium haar klanten vandaag een zeer ruime dienstverlening aan. Met 7 business units die cross-over services aanbieden, blijft Moore Stephens Belgium haar positie op de markt versterken en worden er duurzame, innovatieve en langetermijnscenario’s gecreëerd voor haar klanten.

Ook internationaal bouwt Moore Stephens Belgium verder: in 2015 werd in Californië The Brenner Group overgenomen door een joint venture tussen Moore Stephens Belgium en de Armanino Group, één van de belangrijkste kantoren uit het Moore Stephens netwerk in de Verenigde Staten. Moore Stephens Belgium blijft een lokaal verankerde onderneming, die ook in het buitenland Belgische bedrijven met correcte, ervaren en gespecialiseerde dienstverlening en met het juiste advies kan begeleiden. We blijven bouwen aan een organisatie die de juiste diensten in de markt zet om onze klanten niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst optimaal te kunnen blijven ondersteunen.

 

Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief