Volkshaard: orde op zaken dankzij strategische oefening

CVBA Volkshaard is een sociale huisvestingsmaatschappij die woongelegenheden bouwt, beheert en verhuurt. Met meer dan 5.000 woongelegenheden in eigendom behoort ze tot de grootste in Vlaanderen. De organisatie wilde op een meer doeltreffende manier functioneren en schakelede de hulp in van Moore Stephens Strategy & Operations.

Expertise Moore Stephens:

  • Strategisch inzicht
  • Analytisch inzicht
  • Changemanagement

Klantvraag
Een directiewissel en ingrijpende bijsturingen in het overheidsbeleid deden sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard orde op zaken stellen. De organisatie had nood aan expertise om op een strategische en gefocuste manier tot een degelijk beleidsplan te komen. Een belangrijke denkoefening waarvoor men beroep deed op de expertise van Moore Stephens Strategy & Operations.

Aanpak
Moore Stephens Strategy & Operations had als doel een stevige basis te leggen om strategisch en toekomstgericht te werken binnen Volkshaard. In de organisatie zijn heel wat nieuwe inzichten verworven rond strategisch denken, managementtools, denken in processen, projectmanagement, belang van indicatoren en werken met veranderende omgevingsfactoren.

Wat hebben we concreet verwezenlijkt?

  • strategische workshops
  • formuleren van een missieuitkristalliseren van een visie (met als doel het opstellen van een Strategische Kaart met KSF’en)
  • introduceren van beleidsplan 2014-2020 (op basis van de Methodiek van de Balanced Scorecard)

Resultaat
De geïntroduceerde veranderingsprocessen hebben het Volkshaard mogelijk gemaakt om op een meer doeltreffend niveau te functioneren. Dit bleek ook bij het overleg met de Visitatiecommissie van de Vlaamse Overheid. Het resultaat van de doorlichting was zeer positief: Volkshaard wordt tot de meest performante sociale huisvestingsmaatschappijen gerekend.

Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief