Subsidiebegeleiding van A tot Z

Ondernemingen zoeken vaak naar extra financiering voor de uitdagingen waar ze voor staan. Dit kan gaan van het zoeken naar financiering voor de broodnodige opleidingen, de geplande investeringen te bekostigen of om de voorziene innovaties te helpen ontwikkelen.

Het is vaak lastig het bos door de bomen te zien in het subsidielandschap, maar wij bieden graag onze hulp. Onze “subsidiescan” kan een onderneming in een handomdraai de informatie aanleveren om advies op maat te verkrijgen van onze ervaren adviseurs.

Een greep uit de belangrijkste subsidies:

Ontwikkelingsprojecten 
Ontwikkelingsprojecten zijn bedoeld voor ideeën die vernieuwend zijn, maar waarbij er toch nog enkele moeilijkheden of uitdagingen voor de boeg zijn. De ideeën zijn op (relatief) korte termijn om te zetten in concrete business. Een voorbeeld: de ontwikkeling van een nieuw product dat de concurrentie nog niet aanbiedt en een beduidende impact heeft op de prestaties van uw bedrijf, maakt grote kans om gesubsidieerd te worden.

Onderzoeksprojecten
Onderzoeksprojecten gaan wat verder. De bedoeling van deze subsidie is het steunen van trajecten, van één of meerdere bedrijven, waarbij een innovatief idee nieuwe kennis en onderzoek vereist. Kan u een theoretisch model omzetten in een innovatieve oplossing voor een probleem? Het accent binnen een onderzoeksproject ligt op de opbouw van nieuwe, in uw domein, grensverleggende kennis.

Strategische Transformatie Steun
Deze subsidie wordt toegekend aan ondernemingen voor opleidingen en/of investeringen in het kader van een transformatie, geïnitieerd door innovatie.
Enkele voorbeelden:

  • Een bedrijf dat zich klaarmaakt voor een verregaande digitale omslag en daarvoor mensen (tot hoog niveau) moet opleiden, kan steun krijgen voor deze opleidingen.
  • Een bedrijf dat een vernieuwend product heeft ontwikkeld en hiervoor een nieuwe lijn moet plaatsen, kan steun krijgen voor de investeringen en voor het opleiden van de nieuwe ploeg.
  • Een bedrijf dat een, voor de sector disruptief businessmodel opmaakt, kan steun krijgen voor de opleidingen.

KMO-groeisubsidie
Deze subsidie wil KMO’s laten groeien door hen te steunen in hun kennisverwerving rond transformatie, innovatie en internationalisering. Dit kan door de aanwerving van een persoon met een strategisch profiel te subsidiëren of door de kosten te delen voor het inwinnen van strategisch advies van een externe dienstverlener. U kan dienst doen op deze subsidie wanneer u, bijvoorbeeld, iemand nodig hebt om uw strategie mee uit te schrijven.

Wij kunnen een dienstverlening aanbieden van A tot Z. Dat wil zeggen dat we het subsidietraject begeleiden, vanaf de zoektocht naar de juiste subsidie tot en met de laatste rapportering aan de bevoegde instantie. Wij willen graag de nadruk leggen op ontzorgen. De ene subsidie sluit de andere bovendien niet uit en verschillende subsidietrajecten kunnen naast elkaar lopen.

Lessons learned
Verslag CIMCIL Symposium 2018: Game Changers in Supply Chain
Augmented reality, big data, artificial intelligence, Internet of Things, cloud computing, mobile devices,… Al deze termen klinken veelbelovend, maar zullen ze ook echt geïmplementeerd worden en erin slagen om toegevoegde waarde te leveren in de supply chain van de toekomst? Het CIMCIL Symposium van november 2018 zorgde voor een aantal inspirerende inzichten. Vandaag de dag is het meer dan o
Klantencase: Sabcobel
Een nieuw logistiek magazijn? Veel meer dan goederen verplaatsen van A naar B
Een verhuis naar een nieuw logistiek magazijn brengt veel veranderingen met zich mee. Het is meteen ook een kans om alles wat onder het stof ligt, na een kritische blik, te vernieuwen.
Case: subsidiebegeleiding
Ontwikkelingsproject Twikit
Klant Twikit is een B2B software-bedrijf in de wereld van manufacturing 4.0. Ze connecteren consumenten interfaces rechstreeks met digital manufacturing (3Dprinting, laser cutting,..), waarbij het een productieklare file aflevert. Het laat zo merken toe om gepersonaliseerde producten op een schaalbare wijze in de markt te zetten. Twikit is bovendien KMO van het jaar van de provincie Antwerpen en
Orde en netheid naar blijvend, hoger niveau
De 10 belangrijkste succesfactoren om van je 5 S-project een succes te maken
Orde en netheid naar een hoger niveau Veel organisaties die van start gaan met een verbetertraject (of het nu LEAN, OPEX, WCM of … genoemd wordt) vangen aan met het uitvoeren van een 5 S-oefening. Die uit Japan afkomstige techniek zorgt voor een nette en ordelijke werkplek. De werkplek kan een kantoor, de mechanische werkplaats, het machinepark, de refter of om het even welke zone omvatten.
Praktijkervaring
ISO 9001: 2015, wat is er nu echt veranderd?
Verschillen Je kan op het internet allerlei vergelijkingstabellen en artikels vinden over de verschillen tussen ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015. Daarin staat onder andere beschreven: welke nieuwe terminologie wordt gebruikt; dat de norm opgebouwd is volgens een nieuwe structuur; en dat er meer focus is op risicomanagement. Maar wat betekent dit in praktijk? Welke grote verschillen
ESF lanceert drie nieuwe oproepen
Waar vindt u dat extra budget voor organisatieontwikkeling?
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) daagt werkgevers uit om projecten op te zetten in het kader van organisatieontwikkeling. Recent werden er drie oproepen gelanceerd: Duurzaam Loopbaanbeleid, Anders Organiseren en Opleidingen in Bedrijven. Wij staan u graag bij in het uitwerken en indienen van uw projectideeën. Wat houden deze oproepen in? Wat zijn onze troeven? Wij bieden meerwa
Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Opstart van nieuwe functie ‘Operations Support Engineer’
Optimalisatie van productieomgeving bij Grada International
Opstart van nieuwe functie Operations Support Engineer Klantvraag Grada International, opgericht in 1963, is een gevestigde waarde in de wereld van ventilatie en airconditioning. Het bedrijf produceert meer dan 22.000 producten op het gebied van luchtverdeling. Dankzij de hoogwaardige afwerking, korte levertermijnen en uitstekende klantenservice heeft Grada International zich gepositioneerd al
Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief