Ontwikkelingsproject Twikit

Klant
Twikit is een B2B software-bedrijf in de wereld van manufacturing 4.0. Ze connecteren consumenten interfaces rechstreeks met digital manufacturing (3Dprinting, laser cutting,..), waarbij het een productieklare file aflevert. Het laat zo merken toe om gepersonaliseerde producten op een schaalbare wijze in de markt te zetten. Twikit is bovendien KMO van het jaar van de provincie Antwerpen en finalist van KMO van het jaar van Unizo.

Eén van de ontwikkelingen van Twikit is de Twikbot®: een geavanceerd systeem om aanpassingen die voldoen aan de hoogste productienormen op grote schaal uit te voeren. Het wordt door bedrijven over de hele wereld gebruikt om custom-made aanpassingen te maken aan hun producten. Klanten uit de automotive, bouw & interieur, orthopedie en luxe-artikelen maken er al gebruik van en de oplossing is universeel toepasbaar.

Een voorbeeld vanuit de automotive is BMW. Tegenwoordig bieden autofabrikanten al een breed scala aan vooraf gedefinieerde opties. Tot voor kort waren die opties echter beperkt tot kleuren, afwerkingen en interieurmaterialen. BMW maakt nu gebruikt van de Twikbot® om bepaalde features van de auto op een geavanceerder niveau te personaliseren om zich te onderscheiden van de concurrentie.

“Innovatieve bedrijven in de biometrie zullen onze technologie gebruiken om hun producten op maat, snel en op grote schaal te maken. Maar ook voor andere high-value producten is maatwerk voor een massapubliek perfect mogelijk. Bedrijven ontdekken dat ze met hoogtechnologische productietechnieken zoals 3D-printing en lasercutting producten kunnen personaliseren, op maat van elke individuele klant.” – Gijs Hoppenbrouwers, co-founder van Twikit.  

Klantvraag: Twikit wil nog verdergaan in zijn dienstverlening en verdere ontwikkelingen doorvoeren om zo de klant nog beter van dienst te zijn.
De komende ontwikkeling van Twikit  is grensverleggend voor de sector van de biometrie. De ontwikkeling van het idee zal zo’n twee jaar duren. Om deze ontwikkeling te financieren, wil Twikit gebruik maken van subsidies van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) via een “Ontwikkelingsproject”. Voor een kleine onderneming als Twikit kan de steun hiervoor oplopen tot 45% van het voorziene budget, tot en met een bedrag van 3 miljoen (!) euro.

Aanpak
In nauwe samenwerking met Twikit wordt eerst een intakegesprek georganiseerd. Hier wordt bepaald welke subsidiemaatregel de beste is, en wordt er ook uitgelegd waar er eventueel nog opportuniteiten zijn. Het doel hiervan is om samen het verloop van het project verder in kaart te brengen. Op basis van deze gegevens maakt Moore Stephens een eerste aanzet van de grote lijnen van het dossier. Daarnaast adviseren we rond de uitdagingen, de aanpak, de partners en het aan te wenden budget.

Het schrijven van het dossier gebeurt stapsgewijs. Moore Stephens schrijft en legt telkens voor aan Twikit. Op die manier doet Moore Stephens het werk, en is Twikit het eens met de inhoud van het dossier. De verkregen informatie wordt verwerkt tot een conceptaanvraag die voldoet aan de vormvereisten. Moore Stephens legt dit concept ter controle aan Twikit voor en draagt tevens zorg voor het verzamelen van de vereiste bijlagen. Bij een eventuele mondelinge verdediging staat Moore Stephens Twikit bij, tot aan de goedkeuring van het project. 

Resultaat: work in progress.
In het geval van Twikit, gaat het om een aanvraag van ongeveer 450.000 euro subsidie, voor een budget van ongeveer 1.000.000 euro. Moore Stephens helpt Twikit om de aanvraag te verfijnen, het subsidiedossier op te stellen en het vervolgens in te dienen.

Lessons learned
Verslag CIMCIL Symposium 2018: Game Changers in Supply Chain
Augmented reality, big data, artificial intelligence, Internet of Things, cloud computing, mobile devices,… Al deze termen klinken veelbelovend, maar zullen ze ook echt geïmplementeerd worden en erin slagen om toegevoegde waarde te leveren in de supply chain van de toekomst? Het CIMCIL Symposium van november 2018 zorgde voor een aantal inspirerende inzichten. Vandaag de dag is het meer dan o
Klantencase: Sabcobel
Een nieuw logistiek magazijn? Veel meer dan goederen verplaatsen van A naar B
Een verhuis naar een nieuw logistiek magazijn brengt veel veranderingen met zich mee. Het is meteen ook een kans om alles wat onder het stof ligt, na een kritische blik, te vernieuwen.
Een greep uit de belangrijkste subsidies
Subsidiebegeleiding van A tot Z
Ondernemingen zoeken vaak naar extra financiering voor de uitdagingen waar ze voor staan. Dit kan gaan van het zoeken naar financiering voor de broodnodige opleidingen, de geplande investeringen te bekostigen of om de voorziene innovaties te helpen ontwikkelen. Het is vaak lastig het bos door de bomen te zien in het subsidielandschap, maar wij bieden graag onze hulp. Onze “subsidiescan”&nbs
Orde en netheid naar blijvend, hoger niveau
De 10 belangrijkste succesfactoren om van je 5 S-project een succes te maken
Orde en netheid naar een hoger niveau Veel organisaties die van start gaan met een verbetertraject (of het nu LEAN, OPEX, WCM of … genoemd wordt) vangen aan met het uitvoeren van een 5 S-oefening. Die uit Japan afkomstige techniek zorgt voor een nette en ordelijke werkplek. De werkplek kan een kantoor, de mechanische werkplaats, het machinepark, de refter of om het even welke zone omvatten.
Praktijkervaring
ISO 9001: 2015, wat is er nu echt veranderd?
Verschillen Je kan op het internet allerlei vergelijkingstabellen en artikels vinden over de verschillen tussen ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015. Daarin staat onder andere beschreven: welke nieuwe terminologie wordt gebruikt; dat de norm opgebouwd is volgens een nieuwe structuur; en dat er meer focus is op risicomanagement. Maar wat betekent dit in praktijk? Welke grote verschillen
ESF lanceert drie nieuwe oproepen
Waar vindt u dat extra budget voor organisatieontwikkeling?
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) daagt werkgevers uit om projecten op te zetten in het kader van organisatieontwikkeling. Recent werden er drie oproepen gelanceerd: Duurzaam Loopbaanbeleid, Anders Organiseren en Opleidingen in Bedrijven. Wij staan u graag bij in het uitwerken en indienen van uw projectideeën. Wat houden deze oproepen in? Wat zijn onze troeven? Wij bieden meerwa
Testimonial
Ann Taelemans (Algemeen Directeur Sint-Vincentius): “Onze manier van werken & de link tussen het zorgaanbod en inzet van middelen en personeel is nu duidelijker voor iedereen"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Persoonsvolgende Financiering (PVF)
Hoe kan Sopfi u helpen in tijden van PVF? 10 praktijkbevindingen
Sopfi werd gelanceerd in september 2017 als softwareoplossing voor de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Inmiddels hebben meer dan 30 voorzieningen gekozen voor de PVF-oplossing Sopfi om hen te ondersteunen bij de transitie van hun financieel management naar een nieuw tijdperk. Aanvullend hebben we een tiental voorzieningen mogen begeleiden in een kort maar intensief adviestraject om de nodige s
Testimonial
Bruno De Maeyer (Gedelegeerd Bestuurder Flegado): "Dankzij Sopfi meer inzicht in de kostprijs van onze voorziening en de afzonderlijke diensten"
Ongeveer een half jaar geleden lanceerde Moore Stephens Belgium de "Sopfi" oplossing als antwoord op de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Sopfi ondersteunt in de transitie naar de nieuwe vraaggestuurde financiering en de verdere professionalisering van het financieel management van de voorzieningen. Een kwaliteitsvol zorgaanbod steunt namelijk op slimme strategische keuzes, een adequate budgett
Opstart van nieuwe functie ‘Operations Support Engineer’
Optimalisatie van productieomgeving bij Grada International
Opstart van nieuwe functie Operations Support Engineer Klantvraag Grada International, opgericht in 1963, is een gevestigde waarde in de wereld van ventilatie en airconditioning. Het bedrijf produceert meer dan 22.000 producten op het gebied van luchtverdeling. Dankzij de hoogwaardige afwerking, korte levertermijnen en uitstekende klantenservice heeft Grada International zich gepositioneerd al
Hoe aftrekbaar zijn uw restaurantkosten?Download de fiscale gids

Word jij onze nieuwe collega?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief